ReAttach

Snel verwerken van emotionele en psychische problemen

Wat is ReAttach?

ReAttach is een kortdurende interventie voor kinderen en volwassenen met psychische klachten. Door ReAttach kun je snel je psychische en emotionele problemen verwerken, zoals trauma’s, angst, burn-out en (nare) gebeurtenissen.

In een individueel begeleidingscontact worden spanningsniveau, concentratie en emotie beleving gereguleerd. Dit gebeurt door middel van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking op de handen. Het zorgt ervoor dat je zelf in staat komt om de juiste informatie op te halen, te registreren en te (her)plaatsen. Je wordt ontspannen, dit komt o.a. omdat er door het ritmische trommelen oxytocine wordt aangemaakt. In combinatie met de aanmaak van oxytocine en de juiste zoek en denk opdrachten ontstaat rust, inzicht en overzicht.

ReAttach uitgelegd in video’s

ReAttach is breed inzetbaar

ReAttach is breed in te zetten, zoals bijvoorbeeld bij een negatief zelfbeeld, rouw-verliesverwerking, traumaverwerking, acceptatieproblemen, burn-out klachten. Het voordeel van ReAttach bij rouw-verlies en traumaverwerking is dat er geen herbeleving van het trauma of verlies plaats vindt. Deze methodiek is heel geschikt als je het gevoel hebt telkens tegen dezelfde problemen aan te lopen, je geen overzicht kunt krijgen over je problemen en/of je hoofd “vol” zit.

Pin It on Pinterest