Wat is ReAttach?

ReAttach is een kortdurende interventie voor kinderen en volwassenen met psychische klachten. Door ReAttach kun je snel je psychische en emotionele problemen verwerken, zoals trauma’s, angst, burn-out en (nare) gebeurtenissen.

In een individueel begeleidingscontact worden spanningsniveau, concentratie en emotie beleving gereguleerd. Dit gebeurt door middel van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking op de handen. Het zorgt ervoor dat je zelf in staat komt om de juiste informatie op te halen, te registreren en te (her)plaatsen. Je wordt ontspannen, dit komt o.a. omdat er door het ritmische trommelen oxytocine wordt aangemaakt. In combinatie met de aanmaak van oxytocine en de juiste zoek en denk opdrachten ontstaat rust, inzicht en overzicht.

Wat is Acces Bars?

Access Bars zijn 32 drukpunten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Hierin liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder drukpunt staat voor een specifieke context in je leven. Zo heb je drukpunten die staan voor het lichaam, geld, controle, communicatie, vreugde, verdriet, dankbaarheid, daadkracht, heling, veroudering, creativiteit etc.

Door deze punten (bars), in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

Om in computertermen te spreken. Je defragmenteert je harde schijf. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren. Zo kun je het leven gaan leven dat je altijd al graag hebt willen leven, met meer gemak, vreugde en overvloed.

ReAttach en Acces Bars uitgelegd 

ReAttach is breed inzetbaar

ReAttach is breed in te zetten, zoals bijvoorbeeld bij een negatief zelfbeeld, rouw-verliesverwerking, traumaverwerking, acceptatieproblemen, burn-out klachten. Het voordeel van ReAttach bij rouw-verlies en traumaverwerking is dat er geen herbeleving van het trauma of verlies plaats vindt. Deze methodiek is heel geschikt als je het gevoel hebt telkens tegen dezelfde problemen aan te lopen, je geen overzicht kunt krijgen over je problemen en/of je hoofd “vol” zit.

Pin It on Pinterest